top of page
Marja Geboortecoach

RELAXED BEVALLEN VANUIT REGIE ®

Jullie verwachten een kindje!
 

Gefeliciteerd!

Hoe kijken jullie uit naar de komst van jullie kindje? Denken jullie al na over de bevalling? Of is dit nog een ver van je bed show? 

Waar je op  dit moment ook staat in de voorbereidingen op de komst van jullie kindje een ding is zeker:

"Er is een grote verandering op komst!" 

Relaxed bevallen vanuit Regie® (RBVR)

leert jullie naast adem- en ontspanningstechnieken hoe je vanuit rust en een bepaalde ontspannen flow kunt bevallen.

Het geeft jullie een realistische kijk op bevallen.

Met Relaxed bevallen vanuit Regie® gaan jullie ALL-IN! Dit is meer dan een bevalcursus, het is een compleet programma waarin ik jou en je partner begeleid naar de geboorte van jullie kindje. Er is veel tijd en ruimte voor jullie specifieke vragen, het onderzoeken van jullie wensen en het schrijven van jullie geboorteplan.

Hoe kijken jullie uit naar de bevalling?

-> Je hebt vertrouwen in je lichaam maar je hebt nog geen idee wat er op jullie af gaat komen tijdens de bevalling en kraamtijd?

 

-> Je hoort negatieve bevalverhalen om je heen en voelt: Zo'n heftige bevalling wil ik niet! Misschien geven de verhalen je zelfs een ongemakkelijk of angstig gevoel. 

-> Je leest en hoort over keuzes rondom bevallen maar heb je geen idee wat die keuzes dan zijn? Wellicht krijg je ook steeds de vraag uit je omgeving waar je wilt gaan bevallen en overvalt dit je?

-> Jij wilt graag dat de bevalling vanuit rust en flow kan verlopen. Dat je gehoord wordt in je wensen en dat je regie kunt behouden over het lifechanging event van jullie leven! De geboorte van jullie kindje!

-> Je wilt graag een bevalling creëren waar je fijn op terug kunt kijken. 

bevalcursus

Na dit programma

-> Relaxed bevallen vanuit Regie® (RBVR) leert jou naast adem- en ontspanningstechnieken hoe je vanuit rust en een bepaalde ontspannen flow kunt bevallen.

-> RBVR geeft een realistische kijk op bevallen. Waar komt het idee vandaan dat bevallen een pijnlijke gebeurtenis is waar je even doorheen moet? Is dit waar? Ik zal je een ding verklappen, nee dit is zeker niet zoals bevallen bedoeld is. De natuur heeft bedacht dat bevallen efficiënt gaat met een goede uitkomst voor moeder en kind.

​-> Na dit programma weet je hoe het bevalproces eruit ziet en wat je tegen kunt komen, wat doe je bijvoorbeeld als het anders loopt? Ook dan gaat het je lukken om bij jezelf te blijven en je wensen zo vorm te geven dat het bij jullie past. 

-> Je partner krijgt praktische tips en  krachtige tools in handen om jouw te ondersteunen tijdens de geboorte van jullie kindje. Jij weet als partner wat je te doen staat tijdens de bevalling.

 

->  Na dit programma hebben jullie je wensen rondom de bevalling in een geboorteplan staan en heb je deze met je zorgverlener gecommuniceerd. Daar waar nodig heb je onderzocht wat eventuele alternatieven zijn in het bevalproces en ben je voorbereid op  het moment dat het anders loopt dan gewenst. Ik begeleid jullie hierin en we doorlopen samen jullie geboorteplan.

-> Je partner creëert een veilige sfeer en omgeving tijdens je bevalling en is goed op de hoogte hoe dit ondersteunt kan worden. Je partner helpt je in het behouden van je bevalbubbel zodat jij kunt bevallen vanuit rust en een bepaalde ontspannen flow terwijl je regie houdt omdat je weet wat je wilt!

-> Na dit programma houden we contact! Met een hulplijn! Je mag mij altijd bellen, mailen en zelfs appen met al jullie vragen rondom zwangerschap, bevallen en kraamtijd. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden en is geheel vrijblijvend. Hier maken koppels vaak veelvuldig gebruik van tijdens de zwangerschap, richting de bevalling en ook in de kraamtijd. 

Deelnemers aan het woord

"Ik heb de Relaxed bevallen vanuit regie cursus en yogalessen gevolgd. Marja is heel rustig en denkt graag mee met wat ik prettig vind. Ik ben nu veel meer gericht op ontspanning en wat ik WEL wil in plaats van denken in ‘wat als’ en wat ik niet wil. De cursus heeft mij echt geholpen om relaxed te zijn en vertrouwen te hebben in mezelf. Ik kijk daarom echt uit naar de bevalling en heb het idee dat ik en mijn geboortepartner er als een team klaar voor zijn om mijn wensen te kunnen naleven. Ik raad het iedereen aan om naar Marja te gaan. Bedankt!

 

Marleen van der Zanden

"Naast de zwangerschapsyoga die ik bij Marja volg en heel fijn vind, heb ik ook de vierdelige cursus 'relaxed bevallen vanuit regie' gedaan samen met mijn vrouw. Dit was ontzettend waardevol! We hebben veel geleerd over de bevalling(jeetje wat is hier een hoop in mogelijk!), de aanloop ernaartoe, waar je recht op hebt, tegen welke vragen je allemaal aan kunt lopen, hoe je het voor jezelf zo fijn en ontspannen mogelijk kunt maken en vooral dat je alle vertrouwen mag hebben in JOUW lichaam en dat de natuur het gewoon al zo goed geregeld heeft. Ik ga nu met veel meer rust richting mijn bevalling, vertrouw op mijn lichaam en heb voor mezelf tools verzameld die mij gaan helpen straks in de goeie flow te komen en blijven. Of ik nu thuis ga bevallen(wat ik het liefste wil) of toch in het ziekenhuis, ik weet wat ik belangrijk vind en kan eigen keuzes maken. Dat stukje regie heeft een hoop onzekerheid weggenomen. Thanks Marja!"

 

Kim van Rooijen

Er kan nog niets worden gereserveerd. Kom later terug.

Relaxed bevallen vanuit Regie®
Onderdelen

Tijdens het Relaxed bevallen vanuit Regie® programma leren jij en je partner hoe het bevalproces eruit ziet en wat jullie tegen kunnen komen ook als het anders loopt dan gewenst. Als partner leer je praktische tips en tools waarmee je het bevalproces kunt ondersteunen. Door het creëren van een veilige en comfortabele sfeer en ondersteuning in pijnverlichting hierdoor kan je barende vrouw zich helemaal richten op haar bevalbubbel.

Bevalproces

Je leert ademhalingstechnieken en gaat aan de slag met visualisatie dit helpt jou ontspannen tijdens de bevalling. Je ontdekt wat de kracht van mindset voor je kan betekenen tijdens de bevalling. Maar ook hoe je dit in het dagelijks leven kunt inzetten nu al tijdens de zwangerschap.​ We gaan kijken waar je stress kunt reduceren tijdens de zwangerschap op weg naar een relaxte mindset voor de bevalling. ​

Ademhalingstechnieken en Visualisatie

Jullie onderzoeken samen met de tools die ik je aanreik wat jullie wensen zijn rondom de bevalling. Jullie maken een uitgebreid en compleet uitgeschreven geboorteplan en bespreken dit met jullie zorgverlener. Zo kun je vooraf aan de bevalling al veel bespreekbaar maken bij je zorgverlener. Door vooraf in gesprek te gaan ondervang je grotendeels dat je tijdens de bevalling uit je bevalbubbel gehaald wordt. Jullie denken na over wat als het anders loopt? Hier ondersteun ik jullie in, ik daag je uit om hierover na te denken.  ​Daar waar nodig heb je onderzocht wat eventuele alternatieven zijn in het bevalproces en ben je voorbereid op  het moment dat het anders loopt dan gewenst. Deze kennis zorgt voor rust en ontspanning tijdens het bevalproces.

Wat als het anders loopt?

Hoi, ik ben Marja

Zwangerschapsyogadocent, geboortecoach en het gezicht achter Puur voor Mama.

Toen ik 9 jaar geleden voor het eerst zwanger was waren er in mijn omgeving nog nauwelijks complete programma's ter voorbereiding op de bevalling. Zelf vond ik destijds het volgen van zwangerschapsyoga al heel wat! Het voelde voor mij als een gedegen voorbereiding want in de yogales werd ook wat verteld over de bevalling. Ik leefde onder het motto: ‘Ik moet gewoon even door die bevalling heen en mijn lichaam is sterk genoeg om dat te doorstaan.’

Wat had ik dat onderschat! Ik werd totaal overvallen door de bevalling en aangekomen in het ziekenhuis, mijn beide bevallingen kreeg ik een medische indicatie gedurende de bevalling, werd mijn bevalling totaal van me overgenomen door de aanwezige zorgverleners. Mijn sterke lichaam deed haar werk! Mijn kindje werd gezond geboren. Maar fijn op deze ervaring terug kijken deed ik niet.

Dit moet anders! Een bevalling is niet iets waar je even doorheen moet of maar op je af moet laten komen. Met de juiste kennis en praktische tools ben jij voorbereid op wat komen gaat ook als het anders loopt dan gewenst. 

 

Geboortecoach Marja

Relaxed bevallen vanuit Regie®
Praktisch

Wat krijg je in het Relaxed bevallen vanuit Regie® programma?

Met Relaxed bevallen vanuit Regie® gaan jullie ALL-IN! Dit is meer dan een bevalcursus, het is een compleet programma waarin ik jou en je partner begeleid naar de geboorte van jullie kindje. Er is veel tijd en ruimte voor jullie specifieke vragen, het onderzoeken van jullie wensen en het schrijven van jullie geboorteplan. 

  • Programma van 4 bijeenkomsten x 2,5 uur

  • 10 uur live les!

  • Programma bevat elementen uit de hypnobirthing cursus, geen yogalessen, geen zweverige pufclub

  • Nuchter, praktisch straight to the point.

  • Daarnaast ontvang je na elke les een mail met veel extra's, speciaal gemaakte audio bestanden voor ontspanning (meditaties, affirmaties en ademhalingsoefeningen).

  • Vrijblijvende hulplijn, we houden contact,  ik kijk mee naar jullie geboorteplan en je kunt al je vragen aan me stellen rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Wanneer start je met het Relaxed bevallen vanuit Regie® programma?

 

Je volgt deze cursus tussen de 20 en 30 weken van je zwangerschap samen met je partner. 

Wat is de prijs van het Relaxed bevallen vanuit Regie® programma?

De investering voor dit aanbod bedraagt €299,- 

Relaxed bevallen vanuit Regie®
FAQ's 

Voor wie is het Relaxed bevallen vanuit Regie®?

Dit is voor jou en je partner als jullie op zoek zijn naar een realistische voorbereiding op de bevalling die verder gaat dan de standaard ademhalingstechnieken. 

Wordt Relaxed bevallen vanuit Regie® vergoed door de zorgverzekeraar?

Relaxed bevallen vanuit Regie® wordt doorgaans vergoed door de zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent. Check dit altijd zelf bij jouw zorgverzekeraar. Puur voor Mama is aangesloten bij de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland) heeft een VYN-lidnummer en AGB-code, deze staan op je factuur.

Zijn er vaste momenten die ik vrij moet houden?

Het programma bestaat uit 4 live bijeenkomsten dit zijn 4 opeenvolgende weken. Je volgt het programma het liefst samen met degene die bij jouw bevalling aanwezig zal zijn dit kan je partner zijn maar ook je moeder of een vriendin. Je mag ook alleen komen maar omdat dit programma is geschreven op jou en diegene die erbij zal zijn om jou te ondersteunen, is het handig dat je geboortepartner ook mee komt. Het advies is dan om in ieder geval 1 partnerles samen te volgen.

Het online programma Bewust | Zwanger dat je gratis ontvangt bij de deze cursus kun je op je eigen tempo volgen. Je hebt 9 maanden toegang tot dit programma. 

Waarom volg ik meerdere bijeenkomsten?

Relaxed bevallen vanuit Regie is zo opgebouwd dat de informatie die je per keer ontvangt je uitnodigt om over na te denken. Na elke les heb je zoveel waardevolle informatie gekregen, dat je even tijd nodig hebt om bij jezelf na te gaan: wat vind ik van hetgeen dat ik gehoord heb? Hoe sta ik hier in? Dat spreekt je neocortex aan (het bewuste deel van het brein). Dan vindt er vervolgens (en dat gebeurt niet direct maar duurt dus even) een mindset verandering plaatst in de diepere lagen van het brein (in een ander gedeelte van het brein: het zoogdieren brein) waardoor je daadwerkelijk positieve gedragsveranderingen voor jezelf creëert. Dat lukt niet in 1 dag informatie voorziening.
 

Ik vind het veel geld! Een andere cursus is goedkoper.

Bedenk goed waarin je wilt investeren. Hoe je door je weeën moet ademen kun je overal leren en is waarschijnlijk veel goedkoper. Mijn programma's behandelen zoveel meer dan dat. Het is een investering die zich terugbetaald:
A) in het gedrag van jouw pasgeboren baby. Dus hoe het met je kindje gaat. Een baby die uit een moeder mag geboren worden die haar bevalling onder controle heeft is relaxter dan een baby die geboren wordt uit een gestreste / paniekerige / angstige moeder. Je hebt dan een totaal andere hormoonhuishouding dan wanneer je relaxed bent.
B) in jouw lichamelijk en psychisch welzijn / herstel na je bevalling. Als je door je bevalling gaat terwijl je begrijpt wat er gebeurt en weet wat je wel en niet wilt, houd je controle en dat maakt dat je voor jezelf een goede bevallingservaring creëert. De manier van bevallen is van invloed op jouw herstel nadien. Hoe meer regie: hoe beter jouw herstel.

Wat krijg ik nog meer?

Na elke Relaxed bevallen vanuit Regie les (dus niet bij zwangerschapsyoga) ontvang je extra's die het programma ondersteunen, denk aan speciaal voor dit programma opgenomen meditaties, podcasts, extra oefeningen, links naar interessant naslagwerk, kortingen op andere programma's zoals babymassage of een postpartumprogramma en veel meer. Je bent straks echt VOLLEDIG voorbereid.

Een live hulplijn! We houden na de cursus contact zodat jullie al je vragen kunnen stellen rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Vaak maken koppels hier veelvuldig gebruik van.

Wat is het verschil tussen Relaxed bevallen vanuit Regie en de 1 daagse bevalcursus?

Tijdens de 1 daagse bevalcursus belichten we enkel de praktische kant van het ondersteunen van de bevalling. We duiken in het geboorteproces. Jullie leren over hoe dit proces verloopt en hoe je dit praktische kunt ondersteunen met ontspanningstechnieken, ademhalingstechnieken, massage, bevalhoudingen en pijnverlichting.

Er kan nog niets worden gereserveerd. Kom later terug.
bottom of page