top of page
badbevalling.png

Huur hier jouw bevalbad

Heb je de wens om in bad te bevallen?

Stel jezelf eens voor.... je beweegt gewichtloos door het warme water en hebt de vrijheid om elke houding aan te nemen die je prettig vindt. In het bevalbad kun je moeiteloos de zwaartekracht voor je laten werken tijdens je bevalling. Het warme water werkt pijnstillend en ontspannend. Dit zorgt ervoor dat jij de weeën veel beter kunt opvangen. Het bad zorgt voor een comfortabele, veilige en warme cocon om je heen. Het bad is jouw domein en je kunt je rustig afsluiten voor wat er om je heen gebeurt. Je kunt je volledig richten op  de geboorte van je kindje. Je kindje wordt geboren in het warme water en maakt daarmee een zachte warme en kalme overgang als het geboren wordt. 

Natuurlijke pijnstilling hoe werkt dit?

Ben je op zoek naar een effectieve en natuurlijke manier van pijnstilling tijdens de bevalling? Dan is het bevalbad voor jouw! Bewegen door het water maakt gewichtsloos waardoor je makkelijk  van houding kunt veranderen. Als je zelf je houding kunt kiezen geeft dat jou meer controle over je bevalling.  Het zorgt ervoor dat jij je comfortabeler  voelt. De cocon van het bad om je heen geeft je en veilig en comfortabel gevoel  waardoor jij steeds meer in de bevalbubbel kunt komen en blijven. Dit zorg ervoor dat je tussen de weeën door makkelijker kunt ontspannen. Het warme water werkt pijnstillend en ontspannend dit stimuleert daarmee de aanmaak van oxytocine het hormoon dat de weeën maakt en endorfine bevalhormoon en tevens super krachtige lichaamseigen pijnstiller! Het warme water zorgt ook voor een betere doorbloeding, het maakt het perineum soepeler waardoor er minder kans is op inscheuren!

Voordelen van bevallen in bad:

 • Het is jouw domein, dit geeft rust, ruimte en privacy

 • Je bent gewichtsloos en kunt makkelijk van houding wisselen

 • Werkt ontspannen en stress verlagend

 • Je doorbloeding is beter

 • Minder kans op inscheuren

 • Minder verzoeken om pijnstilling

 • Vlottere ontsluiting = kortere bevalling

 • Je baby wordt rustig en kalm geboren

Bevalbad

Hoe werkt het? 

Ik verhuur 2 verschillende soorten bevalbaden. 

- Birthpool in box is een 2 persoons ruim bevalbad met een brede rand

- Mia Via is een 1 tot 2 persoons bevalbad  met een smallere rand waardoor de buitenmaat kleiner is en iets minder ruimte inneemt. 

 

Ik zorg voor het bevalbad en een compleet bevalpakket zodat je alles in huis hebt voor een zorgeloze badbevalling. Alle baden en accessoires worden na gebruik door mij op een professionele manier gecontroleerd, gereinigd en gedesinfecteerd.

 

Huur periode 5 weken

 • De huurperiode bedraagt 5 weken: van week 37 tot 2 weken na de bevalling.

 • Inclusief alle benodigde materialen​

 • Mogelijkheid tot ophalen in Boekel / Gemert

 • Indien gewenst kan het bad verzonden worden, kosten hiervan zijn €15,-. Je ontvangt een retoursticker om het bad retour te sturen via een PostNL punt.

 

Indien gewenst kan ik een factuur voor je maken zodat je deze kunt indienen bij de zorgverzekeraar. Check altijd zelf bij je zorgverzekeraar of deze de verhuur zal vergoeden.

bottom of page