top of page
  • Marja

Help! Waar zet ik het bevalbad neer?

Bijgewerkt op: 2 jul.

Zie jij het al helemaal zitten om in bad te bevallen? Je barende lijf omringd met heerlijk warm water wat een pijnstillende en ontspannende werking heeft? De gewichtloosheid in het water van het bevalbad waardoor je zonder moeite van houding verwisselt. De comfortabele en veilige cocon om je  heen door het bad en het warme water dat een fijne en geborgen ruimte om je heen creëert. Jij kunt je hierdoor helemaal op jezelf en je kindje focussen in een fijne bevalbubbel. Je partner die zich super waardevol en nuttig voelt omdat je partner het bad op kan zetten en vullen met water tijdens de bevalling. En last but not least de verkleinde kans op een scheur of knip, door het warme water dat het perineum soepeler maakt en beter doorbloed. Klinkt goed toch?


Bevallen in bad kent veel voordelen! Echter brengt bevallen in bad ook een stukje praktische voorbereiding met zich mee.


Waar moet je aandenken bij het huren en opzetten van een bevalbad?

Een bevalbad is vrij groot, wellicht heb jij niet zoveel ruimte in huis wat dan? Ik krijg helaas nog wel eens te horen dat de verloskundige een badbevalling niet toejuicht omdat het bad niet naast bed geplaatst kan worden i.v.m. ruimte gebrek en mocht je uit bad moeten stappen dan kan dit lastig zijn met de hoge badrand van het bevalbad. Daarnaast heeft de verloskundige geen zicht op het geboortekanaal als jij in bad zit. Klinkt niet als een comfortabele situatie. Spat bij deze gedachte je droombevalling in bad uit elkaar? Dat hoeft niet!


Ten eerste mag jij je altijd afvragen of het nodig is dat de verloskundige zicht heeft op het geboortekanaal? Het is niet nodig om de hele bevalling op je rug door te brengen zodat de verloskundige kan zien wat er gebeurd. Dit is vaak niet comfortabel voor jezelf en zal de bevalling ook niet versnellen. Misschien kan een andere houding ook prettig zijn en kan de verloskundige nog steeds zien wat er gebeurd of is dit zelfs helemaal niet nodig? Alles in overleg waarin jullie je beide goed voelen uiteraard.


Als tweede wanneer je bad niet naast het bed past kun je dit super makkelijk oplossen! Zet het bevalbad bijvoorbeeld naast een bank of naast de keukentafel dan heeft je verloskundige nog steeds een ‘ideale werkhoogte’ naast het bevalbad, mocht ze dit wensen en jij dit zelf ook prettig vinden. Uiteraard kun je ook gewoon een matras op de grond neerleggen zodat je hier zelf op plaats kunt nemen of een baarkruk of wat jij wenst en fijn vindt.


Wist je ook dat het Mia Via bevalbad een super tool heeft om makkelijk en snel uit bad te komen als dit gewenst is? Je kunt namelijk de onderste rand snel en makkelijk leeg laten zonder dat het bad meteen overstroomt. Dit is een smalle rand waardoor het bad een stukje zal zakken, dit geeft jou meer ruimte om uit bad te stappen tijdens de bevalling. Goed over nagedacht toch?


Voordat je een bad gaat huren is het dus belangrijk om eens na te denken waar je het neer wilt zetten en op te meten of de ruimte die je voor ogen hebt groot genoeg is. Zo niet, pas de ruimte aan met een paar kleine en creatieve aanpassingen kom je vaak al een heel eind! Schuif met meubels en bekijk hoe je een fijne ruimte kunt creëren voor jezelf om het bad heen.


Bevalbaden zijn er in verschillende maten. Zo is de Birthpool in a box het grootste bad dat ik verhuur (afmeting Buitenmaten 193 x 165 x 76cm). Dit is een tweepersoonsbad, je partner kan dus ook in het bad komen als je dit wenst. Het geeft je veel bewegingsvrijheid, de randen van het bad zijn breed en voorzien van handgrepen zodat je hier makkelijk over heen kun leunen en jezelf vasthouden.


Het Mia Via Tranquility bevalbad dat ik verhuur is ook een ruim bad waar je partner in plaats kan nemen. Dit bevalbad neemt iets minder ruimte in beslag, de randen van het bad zijn wat smaller (afmeting Buitenmaat    165x145x75 cm). Het bad heeft ook een vast zitje en handgrepen om jezelf aan vast te houden. Voordeel van dit bad is dat je onderste rand (bij nood) makkelijk leeg kunt laten zonder dat je bad overstroomt, je kunt zo makkelijker uit bad komen.


Bij Puur voor Mama kun je verschillende opblaasbare bevalbaden huren. Je kunt bij Puur voor Mama terecht in Gemert en Boekel voor onder andere het Mia Via Tranquility bevalbad en de Birthpool in a Box. Afhalen is mogelijk in Gemert en Boekel, het bevalbad kan ook verzonden worden indien gewenst.


De bevalbaden van Puur voor mama zijn van hoogwaardige kwaliteit en voorzien van verschillende handgrepen en een vast zitje, zodat je in alle houdingen voldoende grip kunt houden tijdens de bevalling en je meer ondersteuning hebt ook in zittende posities in het bad.


Werkwijze

Bij Puur voor Mama kun je opblaasbare bevalbaden huren. Voordat het bevalbad wordt verzonden wordt het bad volledig gedesinfecteerd en gecontroleerd. Je bent bij Puur voor Mama verzekerd van een hygiënisch en schoon bevalbad. Als je ervoor kiest om een bevalbad te huren, dan is de huurprijs altijd inclusief een uitgebreid bevalpakket. Zo weet je precies waar je aan toe bent. (exclusief verzenden en retourneren €15,-)


Bevalpakket voor bevalbaden

Het bevalpakket bevat alle benodigdheden voor een prettige badbevalling, zoals een nieuwe persoonlijke hygiënische bevalhoes, elektrische luchtpomp, dompelpomp, aan-/afvoerslang met universele kraankoppelingen, grondzeil met antislip matjes, badthermometer, gynaecologische handschoenen, een schepnetje en lampjes die je onder de  persoonlijke hygiënische bevalhoes kunt plaatsen.

 

Meer weten over opblaasbare bevalbaden?
12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page