centrum voor zwangerschapsbegeleiding.jpg

DIT BEN IK! MARJA BROUWERS

Zwangerschapsyogadocent en RBVR Geboortecoach®

Om zwangere vrouwen een rust moment te geven in hun drukke werkweek en een moment van verbinding met hun kindje tijdens hun zwangerschap begon ik in oktober 2020 met het geven van zwangerschapsyogalessen. Mijn eigen zwangerschap deed ik er even bij en dat deed ik twee keer (2015 en 2017). Beide keren had ik net een nieuwe baan en die stelde ik voorop. Ik kon toch niet een stapje terug gaan doen? Net nu ik zo lekker op een nieuwe werkplek zat? Nee dat kwam echt niet in me op. Ik ben opgevoed met het motto: ‘Niet lullen maar poetsen.’ Dus ik ging bikkelhard door met mijn werk en vergat te genieten van de momenten met het kleintje in mijn buik.  

Natuurlijk waren er momenten dat ik genoot. Ik ging toen ik over de helft van mijn zwangerschap was trouw iedere week naar de zwangerschapsyogales en daar stond ik een moment stil bij het kindje in mijn buik. Een klein momentje in de week samen met mijn kindje en echt super bewust van wat er zich allemaal in mijn buik afspeelde en groeide. Want mijn lichaam stond immers volledig in dienst van het bouwen van een klein mensje! Ik was een heuse BABYFABRIEK!

 

Als ik op deze tijd terugkijk ben ik zo ontzettend blij dat ik deze momenten tijdens de zwangerschapsyoga genomen heb. Deze momenten van heel bewust verbinding maken met het kindje in mijn buik. Stilstaan bij mijn veranderende lichaam en deze veranderingen volledig leren accepteren en omarmen.

Deze momenten in verbinding met je kindje wens ik iedere zwangere vrouw! We leven in een drukke wereld waarin we maar door rennen en vanalles moeten, van onszelf of een ander. Daarom ben ik er voor jou om jou in de watten te leggen tijdens de zwangerschapsyogales. Een les met flow in beweging maar ook zachtheid en naar binnen keren en stilstaan bij wat zich in je lichaam afspeelt. Je hoeft even helemaal niets anders dan te zijn op jouw mat samen met het kindje in je buik.

Zelf vond ik destijds het volgen van zwangerschapsyoga al heel wat! Het voelde voor mij als een gedegen voorbereiding want in de les werd ook wat verteld over de bevalling. Een volledige zwangerschapscursus vond ik niet in mijn directe omgeving en ik leefde onder het motto: ‘Ik moet gewoon even door die bevalling heen en mijn lichaam is sterk genoeg om dat te doorstaan.’ Zooo! Kwam ik even van ‘een koude kermis’ thuis. Wat had ik dat onderschat! Ik werd totaal overvallen door de bevalling en aangekomen in het ziekenhuis werd mijn bevalling totaal van me overgenomen door de aanwezige geboortezorgmedewerkers. Mijn sterke lichaam deed haar werk! Mijn kindje werd gezond geboren. Maar fijn op deze ervaring terug kijken deed ik allerminst.

DIT MOET ANDERS! Omdat ik zelf heb ervaren tijdens de zwangerschapsyogalessen die ik volgde tijdens mijn beide zwangerschappen dat er vrij weinig informatie gedeeld werd over zwangerschap en bevalling. Wil ik jou WEL  deze voorbereiding mee geven. Want geloof me het gebeurd nogal eens dat een bevalling medisch wordt of dat er scenario’s op je af komen waar je van te voren geen rekening mee had gehouden. Een bevalling is niet iets waar je even doorheen moet of maar op je af moet laten komen. Ik deel daarom iedere les graag mijn kennis met je rondom zwangerschap en bevalling! Zodat jij goed uitgerust én voorbereid aan je bevalling kunt beginnen.

Kortom: Ik geef je een complete voorbereiding op je bevalling in rust en vertrouwen samen met andere (aanstaande) moeders bereid jij je voor op een bevalling vanuit kracht en vertrouwen.

Nog even over mij:

Ik ben getrouwd met Robert, samen hebben we 2 kinderen. 

We zouden natuurlijk niet compleet zijn zonder onze kat Nila (aldus mijn kinderen ;))

Ik straal een enorme rust uit en breng jou snel in een relaxte staat van zijn, ik laat jou daarmee op je gemak voelen tijdens de les. Ik leer je hoe je deze momenten van ontspanning ook thuis kunt toepassen.
Ik neem niet alleen jou mee in de verbinding met je kindje en de voorbereiding op de bevalling maar ook jouw partner tijdens de partnerles. Dit doe ik op een nuchtere en down-to-earth manier zoals ik ben, met een nuchtere kijk en portie humor!
Ik hou van gezellig samen zijn met een kop thee én chocolade! Iedere cursus is daarom voorzien van iets lekkers en de nodige dosis chocolade.
Ik volgde (nadat ik eerder een zwangerschapsyoga opleiding volgde) een opleiding tot RBVR Geboortecoach® waarmee ik mijn kennis en kunde nog verder heb mogen verdiepen en uitbreiden.

Mijn vuurtje voor alles rondom geboorte en het verse moederschap blijft maar branden, ik volg namelijk maandelijks masterclasses rondom geboorte en kraamtijd. Je bent nooit uitgeleerd! 
Mijn rustige voorkomen balanceer ik graag met grotere fysieke uitdagingen, zo ging ik ooit bungee jumpen, parachutespringen en liep ik de Kennedymars. 

Naast de nodige portie yoga in mijn leven richt ik me met power op crossfit!

Hoe ik mijn lessen geef:

Mijn zwangerschapscursus met yoga is een moment van fysieke beweging en rust. Je komt heel bewust in verbinding met het kindje in je buik. De les is ondersteund met ontzettend waardevolle informatie en de nodige humor en lichtheid.

Relaxed bevallen vanuit Regie® is een compleet traject, waar ik mega enthousiast over ben! Tijdens dit traject komt de verbinder in mij naar boven! Je partner krijgt super handige TOOLS in handen om jou te ondersteunen tijdens de bevalling. Samen ben je 1 team met 1 taak! Jullie kindje wordt geboren! En dat gaan jullie samen rocken! Graag kijk ik samen met jullie naar het hele geboorteteam dus ook de verbinding met je zorgverlener. Dit doe ik nuchter en down-to-earth met een portie humor!