top of page
Geboortecoach Relaxed bevallen vanuit Regie

Hoi dit ben ik!

Marja, zwangerschapsyogadocent en RBVR Geboortecoach®

Om jou als zwangere vrouw een rust moment te geven in je drukke werkweek. Een moment van verbinding met het kindje in je buik tijdens deze zwangerschap. Hierom begon ik in oktober 2020 met het geven van zwangerschapsyogalessen. Mijn eigen zwangerschap deed ik er even bij en dat deed ik twee keer (2015 en 2017). Beide keren had ik net een nieuwe baan en die stelde ik voorop. Ik kon toch niet een stapje terug gaan doen? Net nu ik zo lekker op een nieuwe werkplek zat? Nee dat kwam echt niet in me op. Ik ben opgevoed met het motto: ‘Niet lullen maar poetsen.’ Dus ik ging bikkelhard door met mijn werk en vergat te genieten van de momenten met het kleintje in mijn buik.  

Natuurlijk waren er momenten dat ik genoot. Ik ging toen ik over de helft van mijn zwangerschap was trouw iedere week naar de zwangerschapsyogales en daar stond ik een moment stil bij het kindje in mijn buik. Een klein momentje in de week samen met met het kindje in mijn buik even helemaal bewust stilstaan bij wat er zich allemaal in mijn buik afspeelde en groeide. Want mijn lichaam stond immers volledig in dienst van het bouwen van een klein mensje! Ik was een heuse BABYFABRIEK!

Als ik terugkijk op deze tijd ben ik zo ontzettend blij dat ik deze momenten tijdens de zwangerschapsyoga genomen heb. Deze momenten van heel bewust verbinding maken met het kindje in mijn buik. Stilstaan bij mijn veranderende lichaam en deze veranderingen volledig leren accepteren en omarmen.

Deze momenten in verbinding met je kindje wens ik iedere zwangere vrouw!

We leven in een drukke wereld waarin we maar door rennen en vanalles moeten, van onszelf of een ander. Daarom ben ik er voor jou om jou in de watten te leggen tijdens de zwangerschapsyogales. Een les met flow in beweging maar ook zachtheid en naar binnen keren en stilstaan bij wat zich in je lichaam afspeelt. Bewust stil staan bij de signalen die je lichaam je geeft tijdens de zwangerschap. Je hoeft even helemaal niets anders dan te zijn op jouw mat samen met het kindje in je buik.

Zelf vond ik destijds het volgen van zwangerschapsyoga al heel wat! Het voelde voor mij als een gedegen voorbereiding want in de les werd ook wat verteld over de bevalling. Een volledige zwangerschapscursus vond ik niet in mijn directe omgeving en ik leefde onder het motto: ‘Ik moet gewoon even door die bevalling heen en mijn lichaam is sterk genoeg om dat te doorstaan.’ Zooo! Kwam ik even van ‘een koude kermis’ thuis. Wat had ik dat onderschat! Ik werd totaal overvallen door de bevalling en aangekomen in het ziekenhuis, mijn beide bevallingen kreeg ik een medische indicatie gedurende de bevalling, werd mijn bevalling totaal van me overgenomen door de aanwezige geboortezorgmedewerkers. Mijn sterke lichaam deed haar werk! Mijn kindje werd gezond geboren. Maar fijn op deze ervaring terug kijken deed ik allerminst.

Dit moet anders!

Omdat ik zelf heb ervaren tijdens de zwangerschapsyogalessen die ik volgde tijdens mijn beide zwangerschappen dat er vrij weinig informatie gedeeld werd over zwangerschap en bevalling. Wil ik jou WEL  deze voorbereiding mee geven. Want geloof me het gebeurd nogal eens dat een bevalling medisch wordt of dat er scenario’s op je af komen waar je van te voren geen rekening mee had gehouden. Een bevalling is niet iets waar je even doorheen moet of maar op je af moet laten komen. Ik geef daarom naast zwangerschapsyoga ook de Relaxed bevallen vanuit Regie® bevalcursus. Zodat jij goed uitgerust én voorbereid aan je bevalling kunt beginnen.

Typisch Marja:

  • Ik ben getrouwd met Robert, samen hebben we 2 kinderen. 

  • We zouden natuurlijk niet compleet zijn zonder onze kat Nila (aldus mijn kinderen ;))

  • Samen 1 team 1 taak! Een uitspraak die ik leerde van mijn partner en die naar mijn mening voorop staat! Zonder een zorgvuldig gekozen geboorteteam ben je nergens tijdens de bevalling. 

  • Ik straal een enorme rust uit en breng jou snel in een relaxte staat van zijn, ik laat jou op je gemak voelen tijdens de les. 

  • Ik hou van gezellig samen zijn met een kop thee én chocolade! Iedere cursus is daarom voorzien van iets lekkers en de nodige dosis chocolade.

  • Naast yoga beleef ik veel plezier aan een pittige Crossfit les!

Hier vind je mijn Insta! 

  • Instagram

HEB JE NOG EEN VRAAG VOOR ME?
Heb je vragen over het aanbod en / of de inhoud bij je past?
Mail: info@puurvoormama.nl of bel gerust: 0612323399

bottom of page