top of page
zwangerschapsyoga

ZWANGERSCHAPSYOGA

Je wordt (weer) mama!
 

Gefeliciteerd!

Ben jij wel toe aan ontspanning zo na het vermoeiende en soms zelfs misselijke eerste trimester?

Wil je graag bewust stilstaan bij het wondertje dat mag groeien in je buik? 

Dan is zwangerschapsyoga iets voor jou!

Door nu te starten met zwangerschapsyoga zet jij de eerste stap naar een relaxte zwangerschap en bevalling! Met zwangerschapsyoga leer je ontdekken wat jou in een ontspannen flow brengt zodat jij ontspannen door je zwangerschap en bevalling beweegt. 

Bij Puur voor Mama volg je wekelijks een complete zwangerschapsyogales voor jou en het kindje in je buik. Je kunt zwangerschapsyogalessen volgen in Gemert en Boekel, zowel in de ochtend als avond.

Hoe voel jij je nu?

-> Je wilt graag stilstaan bij de zwangerschap en dat je (opnieuw) mama gaat worden. Stilstaan bij het feit dat er een klein mensje in jouw buik mag groeien.

-> Je hebt vertrouwen in je lichaam en wilt graag bevallen vanuit een ontspannen flow. 

-> Misschien voel jij je sneller moe, misselijk of zelfs prikkelbaar? Enerzijds is dit super normaal dus wees gerust, anderzijds geeft je lichaam je een signaal om een stapje terug te doen.

-> Herken je je in alsmaar doorrennen? Een takenlijstje dat nooit af is? De drukke tijd waarin we leven maakt het niet altijd makkelijk om bewust stil te staan bij het magische proces dat zich afspeelt in jouw buik, tijdens deze zwangerschap.

-> Juist nu je zwanger bent mag het zachter, je lichaam is hard aan het bouwen aan een mini mensje in wording. Dit kost veel energie!

ademhalingstechniek

Na het volgen van een yogales

-> Met zwangerschapsyoga zet je wekelijks bewust een tandje terug en duw je even de pauzeknop in. Je voelt meer rust en ontspanning in je lichaam.

-> Voel je meer verbinding met het kindje in je buik door in de wekelijkse yogales bewust stil te staan bij de zwangerschap, dit verstrekt de hechtingsband tussen jou en je kindje.

-> Herken jij de signalen die je lichaam je tijdens de zwangerschap geeft en kun je hiernaar handelen.

-> Je leert ontspannen doormiddel van ademhalingstechnieken, visualisaties en meditatie je zenuwstelsel ontspant en je kindje ontspant mee zowel tijdens zwangerschap als bevalling.

​​-> Je werkt aan een positieve mindset,  en neemt dit mee gedurende je zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

​-> Start je uitgerust en ontspannen aan de bevalling.

Deelnemers aan het woord

"Hele fijne lessen gehad bij Marja. Ondanks dat het mijn derde zwangerschap was heb ik nog veel mogen leren.
De yoga oefeningen waren ontspannend en de afsluiting bracht altijd rust. Zeer fijn en goed toepasbaar tijdens de bevalling.
Ik kan niet wachten tot de yogalessen starten voor na de bevalling."

Nathalie van den Heuvel

De afgelopen periode heb ik wekelijks mogen genieten van een moment voor mezelf om in contact te komen met de baby. De afwisseling van informatie over zwangerschap, bevalling en kraamtijd in combinatie met yoga oefeningen, waren heel fijn en rustgevend. Het is mooi om te zien en te horen hoeveel passie Marja heeft voor zwangerschap en het geboorteproces. Ze krijgt het voor elkaar dat je je in een vertrouwde en veilige setting kunt uiten zoals je bent en mag vragen wat je nodig hebt.

Veel succes Marja met alle mooie plannen die nog in het vooruitzicht zijn. Bedankt!

Anne-Mieke

 • Maandag, Zaterdag

  1 uur 15 min

Hoi, ik ben Marja

Zwangerschapsyogadocent, geboortecoach en het gezicht achter Puur voor Mama.

Ik ben niet lenig!

Wist je dat toen ik in 2011 met yoga startte niet eens in kleermakerszit kon zitten? Ja dat is echt waar! Toch ben ik gestart met yoga en nu al die jaren later heb ik daar nog steeds plezier van. Ben ik leniger geworden? Ja. Kan ik houdingen die instagram waardig zijn? NEE! Je hoeft echt niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. In de ruimtes waar ik les geef staan allerlei hulpmiddelen; zoals kussens, blokken en riemen die ik samen met je inzet om een houding comfortabel te maken. Alle yogalessen zijn gericht ter ondersteuning van het zwangere lichaam en voor iedere zwangere  uitvoerbaar. En als iets toch niet past voor je zoek ik samen met je naar een geschikte alternatieve houding. Voor ieder wat wils!

Ik nodig je uit om eens een les te komen ervaren. 

zwangerschapyogadocent

Zwangerschapsyoga
Praktisch

Wat krijg je tijdens een zwangerschapsyogales?

 • Wekelijkse ontspannen yogales van 75 minuten

 • Zowel ochtend- als avondlessen in Boekel

 • Je leert ademhalingstechnieken, perstechnieken, ontspanningstechnieken en bevalhoudingen

 • Je ontspant met visualisaties, ontspanningsoefeningen en meditatie

 • Je gaat fysiek aan de slag met yogahoudingen

Wanneer start je met zwangerschapsyoga?

 

Je kunt met zwangerschapsyoga starten vanaf 14 weken zwangerschap. Mits je je goed voelt kun je met zwangerschapsyogalessen doorgaan tot aan je bevalling.

Wat is de prijs van zwangerschapsyogalessen?

 • 5 lessen zwangerschapsyoga

  75€
  7 weken geldig
 • Meest gekozen

  10 lessen zwangerschapsyoga

  140€
  13 weken geldig
 • 15 lessen zwangerschapsyoga

  195€
  20 weken geldig
 • Proefles

  0€
  1 maand geldig
 • Losse Les

  15€
  1 week geldig

Zwangerschapsyoga
FAQ's 

Voor wie is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is voor jou als jij jezelf en het kindje in je buik een wekelijks moment gunt om samen stil te staan bij deze zwangerschap. Als je een pauzemoment zoekt in de ratrace van de dag. Ontspannen en uitgerust wilt starten aan de bevalling en adem- en ontspanningstechnieken wilt leren die jou ondersteunen tijdens zwangerschap en bevalling.  

Wordt zwangerschapsyoga vergoed de zorgverzekeraar?

Zwangerschapsyoga bij Puur voor Mama wordt doorgaans vergoed door de zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent. Check dit altijd zelf bij jouw zorgverzekeraar. Puur voor Mama is aangesloten bij de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland) heeft een VYN-lidnummer en AGB-code, deze staan op je factuur.

Zijn er vaste momenten die ik vrij moet houden?

Met een online lessenkaart kies je zelf een dag en tijd uit het lesrooster die jou het beste uitkomt. Je bent niet gebonden aan een vast dag of tijd en kunt alle yogalessen uit het rooster volgen. De lessenkaart is ook  iets langer geldig dan het aantal lessen zodat je een les kunt missen als het een keer niet uitkomt. 

Is zwangerschapsyoga hetzelfde als een bevalcursus?

Nee. Hier kan ik heel duidelijk over zijn. Ik vind zwangerschapsyoga geen bevalcursus. Om echt goed voorbereid te zijn op wat komen gaat dien je in informatie te duiken en kennis op te doen. Dan weet je echt wat er op je af gaat komen tijdens de bevalling, ook als het anders loopt dan jij had bedacht.

 

Een ontspannen houding en ademtechnieken dragen zeker bij aan een positieve bevalervaring. Echter kun je naar mijn mening in de tijd waarin we leven en hoe de (geboorte) zorg tegenwoordig is ingericht niet met enkel ademhalingstechnieken en bevalhoudingen een bevalling creëren waarin jij aan het roer staat en regie kan behouden. 

 

De zwangerschapsyogalessen zijn met name gericht op het vinden van ontspanning tijdens de zwangerschap zodat je uitgerust, ontspannen en met een positieve mindset aan de de bevalling start. Het is geen complete bevalcursus, het zijn fijne yogalessen gericht op het zwanger lijf en mind. 

Bied je wel een bevalcursus aan?

Jazeker! Je hebt bij mij meerder mogelijkheden om je compleet voor te bereiden op de bevalling. Zo maken veel zwangeren een combinatie met het Relaxed bevallen vanuit Regie programma dat ik aanbied. Indien je zwangerschapsyoga en Relaxed bevallen vanuit Regie combineert krijg je zelfs een hele toffe korting! 

 

Je kunt ook kiezen voor een compact 1 daagse bevalcursus binnen mijn aanbod.

Waarom volg ik meerdere yogalessen?

Je lichaam en geest ontspannen en de technieken eigen maken heeft meerdere lessen nodig. Zo worden de ademtechnieken steeds in een reeks herhaalt zodat je vaker oefent met de ademtechnieken. Deze technieken komen zo in je systeem waardoor je er makkelijk op terug pakt tijdens de bevalling, je hoeft er dan niet meer over na te denken. 

 • Maandag, Zaterdag

  1 uur 15 min

bottom of page