top of page

Shantala Babymassage cursus

Wil jij jouw kindje laten ontspannen en samen werken aan de hechting tussen jou en je kindje? Dan is de cursus babymassage wat voor jullie!

Hechting

Hechting is de band tussen ouder en kind die ontstaat in het eerste levensjaar. Natuurlijk wil jij niets liever dan dat je kindje zich op een positieve en zachte manier kan hechten. Deze hechtingsband tussen jou en je kindje kun je op een fijne manier ondersteunen met babymassage. 

Babymassage.png

Wist je dat door aanraking van je kindje het hormoon oxytocine vrijkomt? Dit is het  knuffel- en liefdeshormoon. Dit hormoon zorgt voor ontspanning, rust en hechting. Tijdens een babymassage sessie komt dit hormoon bij zowel jou als je kindje vrij dit draagt daarmee positief bij aan de hechtingsband tussen jou en je kindje. 

De taal van aanraking

Als je kindje nog in je buik zit leert het al de taal van aanraking, dit is op dat moment jullie belangrijkste communicatiemiddel, je plaatst liefdevol je handen op je buik en maakt contact met je kindje.  Als je kindje geboren is kun je ook op andere manieren communiceren, door middel van babymassage en aanraking kun je iets extra's toevoegen aan jullie communicatie en hechting. De overgang van jouw warme veilige buik naar de grote wereld is voor je kindje een enorme verandering. Door je kindje regelmatig te masseren en daarmee de tastzin te prikkelen maak je je kindje bewust van het voelen van de grenzen van het lijfje. Daarmee help je je kindje gerust te stellen en ontspannen maar ook de wereld ontdekken!​

Een leven lang plezier

Tijdens de cursus babymassage leer je je kindje, in de leeftijd van 6 weken tot 8 maanden, masseren volgens de Shantala methode. In een cursus van 4 weken leer je de hele massage. Door deze massage goed aan te leren kun je de massage thuis makkelijk toe blijven passen. Ook kindjes die al wat ouder zijn vinden de massage vaak heel fijn.  Babymassage is daarnaast ook goed voor het immuunsysteem, je helpt tijdens de massage de bloedcirculatie van je kindje en stimuleert de zintuigen van je baby. Babymassage helpt bij de spierontwikkeling en je kunt je kindje ondersteunen wanneer je kindje darmkrampjes heeft. 

Na het volgen van de babymassagecursus:

  • Ken je de hele Shantala babymassage methode.

  • Kun je zelf thuis met je kindje deze fijne babymassage herhalen.

  • Help je kindje zich lekkerder in haar vel te voelen.

  • Kun je je kindje laten ontspannen door middel van de shantala babymassage methode.

 Babymassage cursus

  • 4 weekse cursus met 4x1,5 uur les

  • compleet naslagwerk met instructies om thuis verder te gaan met de geleerde massage technieken

  • Bonus! Weleda massage olie t.w.v. €13,99 (100% natuurlijk)
     

Complete cursus €115,-

bottom of page