top of page

Shantala Babymassage

Wil jij jouw kindje laten ontspannen en samen werken aan de hechting tussen jou en je kindje? Dan is de cursus babymassage wat voor jullie!

Hechting

Hechting is de band tussen ouder en kind die ontstaat in het eerste levensjaar. Natuurlijk wil jij niets liever dan dat je kindje zich op een positieve en zachte manier kan hechten. Deze hechtingsband tussen jou en je kindje kun je op een fijne manier ondersteunen met babymassage. 

Babymassage.png

Wist je dat door aanraking van je kindje het hormoon oxytocine vrijkomt? Dit is het  knuffel- en liefdeshormoon. Dit hormoon zorgt voor ontspanning, rust en hechting. Tijdens een babymassage sessie komt dit hormoon bij zowel jou als je kindje vrij dit draagt daarmee positief bij aan de hechtingsband tussen jou en je kindje. 

De taal van aanraking

Als je kindje nog in je buik zit leert het al de taal van aanraking, dit is op dat moment jullie belangrijkste communicatiemiddel, je plaatst liefdevol je handen op je buik en maakt contact met je kindje.  Als je kindje geboren is kun je ook op andere manieren communiceren, door middel van babymassage en aanraking kun je iets extra's toevoegen aan jullie communicatie en hechting. De overgang van jouw warme veilige buik naar de grote wereld is voor je kindje een enorme verandering. Door je kindje regelmatig te masseren en daarmee de tastzin te prikkelen maak je je kindje bewust van het voelen van de grenzen van het lijfje. Daarmee help je je kindje gerust te stellen en ontspannen maar ook de wereld ontdekken!​

Een leven lang plezier

Tijdens deze 4 weekse cursus babymassage leer je je kindje masseren volgens de Shantala methode. Door deze massage goed aan te leren kun je de massage thuis makkelijk blijven toepassen. Ook kindjes die al wat ouder zijn vinden de massage vaak heel fijn.  Babymassage is daarnaast ook goed voor het immuunsysteem, je helpt tijdens de massage de bloedcirculatie van je kindje en stimuleert de zintuigen van je baby. Babymassage helpt bij de spierontwikkeling en je kunt je kindje ondersteunen wanneer je kindje darmkrampjes heeft. 

Na het volgen van de babymassage cursus:

 • Ken je Shantala babymassage technieken die je kindje laten ontspannen.

 • Kun je zelf thuis met je kindje deze fijne babymassagetechnieken herhalen.

 • Help je kindje zich lekkerder in zijn/haar vel te voelen.

 • Heb je samen in een fijn en ontspannen moment gewerkt aan jullie hechtingsband. 

 Babymassage cursus

 • 4 weekse cursus met 4 opeenvolgende lessen

 • 4 x 1,5 uur les

 • inclusief thee/koffie 

 • Alle benodigde materialen zijn aanwezig tijdens de babymassage les

 • Je volgt deze cursus samen met je kindje vanaf 6 weken (tot ongeveer kruipleeftijd)

 • Bonus: Handboek babymassage met daarin alle geleerde technieken. Heel fijn als je zelf thuis verder wilt gaan met de geleerde babymassage technieken.  
   

Complete cursus en handboek €100,-

bottom of page