top of page
  • Marja

IK HEB GEEN TIJD voor een zwangerschapscursus...

Ja dit hoor ik regelmatig.... We weten het allemaal wanneer je goed voor jezelf zorgt kun je goed voor een ander zorgen. Toch handelen we hier niet altijd naar. Laat ik eerlijk zijn, ik ben ook geen heilige. Ik loop er regelmatig de kantjes vanaf, voel geen tijd voor mijn kids, mijn partner en mezelf. Het water stijgt me naar de lippen en vervolgens stroomt de emmer over....


Regelmatig krijg ik vrouwen die geïnteresseerd zijn in een zwangerschapscursus, zich graag voorbereiden op de bevalling maar geen tijd vinden om een cursus te volgen. Ze hebben nog 100 en 1 andere hobby's en andere sociale activiteiten en een zwangerschapscursus past niet in dat rijtje. Die voorbereiding komt wel een keer zo rond het verlof... misschien.... Want zo krijg ik ook vrouwen bij mij die rond 35 weken zwangerschap bij me komen en de nood opeens hoog voelen voor enige voorbereiding op de bevalling. Vervolgens komen ze erachter dat de cursus niet per direct start en ze druipen af zonder enige vorm van voorbereiding starten ze aan de bevalling.


Ik voel met deze vrouwen mee want ja ook ik voel regelmatig geen tijd voor mezelf, schuif dingen voor me uit om er vervolgens achter te komen dat iets niet meer past of dat ik gewoonweg te laat ben. Maar wat zou ik deze vrouwen graag wakker schudden.

Waarom geen tijd om je voor te bereiden op HET MEGA EVENT in je leven???

Je gaat bevallen! Je kindje komt eraan!! Ik vind dat dan altijd zo jammer als deze vrouwen afhaken en niet bewust de tijd voor zichzelf en hun kindje durven vrij maken. Daarom geef ik je graag mijn 3 beste tips als je geen tijd voelt voor het volgen van een zwangerschapscursus of misschien nog twijfelt om een cursus te volgen.


Mijn tips:

Maak de drempel lager. Denk in kleine stapjes:

o Lees een boek over bevallen

mijn beste boekentips:

  • Positief over bevallen

  • Mama'en

  • Vrije geboorte

o Luister een podcast over zwangerschap en bevallen

een mega toffe tip is: Mama'en de podcast van Nina Pierson


o Schrijf je in voor een zwangerschapsyogales

dit is een laagdrempelige manier om met je zwangerschap bezig te zijn en vooruit te kijken naar

de bevalling


Boek hier een gratis proefles zwangerschapyoga


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page