top of page
Compacte bevalcursus

1 DAAGSE BEVALCURSUS

Een super compacte bevalcursus!
 

Een korte en compacte stoomcursus dat is de 1 daagse bevalcursus.

Tijdens deze stoomcursus van 2,5 uur leren jij en je partner alles over ontspanningstechnieken en bevalhoudingen! Zodat je partner je optimaal kan ondersteunen tijdens de bevalling.

Deze compacte cursus leert jullie in 1 middag naast de must know! adem- en ontspanningstechnieken hoe het geboorteproces werkt, wat handige bevalhoudingen zijn en hoe jullie je geboortewensen vorm kunnen geven en communiceren met de geboortezorgverlener.

Zodat jullie straks sterkt staan als  1 team tijdens de bevalling. 

Waar staan jullie nu?

-> Jullie willen meer weten dan de standaard ademtechnieken die de bevalling kunnen ondersteunen.

 

-> Je volgt al een zwangerschapscursus of yoga maar een praktische voorbereiding voor je geboortepartner op de bevalling ontbreekt hierin.  

 

-> Je hebt nog geen voorbereiding op de bevalling gedaan maar wilt wel graag dat je partner praktische tools in handen heeft om jou te kunnen ondersteunen tijdens de bevalling. Zodat jou partner niet machteloos aan de zijlijn staat als jullie kindje geboren wordt.

-> Jullie hebben weinig tijd voor de voorbereiding van de bevalling en zoeken een praktische compacte cursus ter voorbereiding. 

zwanger koppel

Na deze 1 daagse bevalcursus

->  De 1 daagse bevalcursus leert jou en je partner must know adem- en ontspanningstechnieken. 

-> Weet je hoe het bevalproces eruit ziet en wat er gebeurd in het lichaam  van de barende vrouw, zo kun je dit proces ondersteunen met de juiste tools. Dit geeft jullie beiden vertrouwen tijdens de geboorte van jullie kindje.

-> Je krijgt praktische tips en krijgt krachtige tools in handen om je barende vrouw te ondersteunen tijdens de geboorte van jullie kindje. Jij weet als partner wat je te doen staat tijdens de bevalling.

->  Weten jullie hoe je een geboorteplan schrijft en heb je deze met je zorgverlener gecommuniceerd. Indien gewenst kan ik jullie specifieke geboorteplan met jullie doornemen en voorzien van feedback en tips. 

-> Ik geef jullie de must know en meest praktische tools ter ondersteuning van de bevalling en daag jullie uit om thuis te oefenen met de geleerde tools zodat jullie op elkaar ingespeeld raken en tijdens de bevalling samen werken als 1 team.

Wist je dat?
Vrouwen die negatief terugkijken op hun bevalling dit vaak doen omdat ze zich
niet gezien en gehoord voelden tijdens hun bevalling?

-> Dit de reden is dat ik uitgebreid met jou en je partner in jullie geboorteplan duik tijdens de 1 daagse bevalcursus. 

-> Jullie als bonus (optioneel) gebruik kunnen maken van een extra live Q&A na afloop van de 1 daagse bevalcursus. Zodat jullie al je vragen kunnen stellen en je bevalwensen kunnen onderzoeken

 

-> Ik jullie help om jullie bevalwensen om te zetten in een duidelijk geboorteplan waarmee je makkelijk met je zorgverlener communiceertijdens de bevalling.

 

-> Ik jullie een super toffe tool aanreik die je ondersteunt als het bevalproces anders loopt dan wenst. 

Deelnemers aan het woord

"Ik ben blij dat wij bij jou een bevalcursus hebben gedaan, je geeft zoveel diepgang! Veel meer dan 1 informatieavond over bevallen."

 

Zwangere en partner in verwachting van eerste kindje

Hoi, ik ben Marja

Zwangerschapsyogadocent, geboortecoach en het gezicht achter Puur voor Mama.

Toen ik 9 jaar geleden voor het eerst zwanger was waren er in mijn omgeving nog nauwelijks complete programma's ter voorbereiding op de bevalling. Zelf vond ik destijds het volgen van zwangerschapsyoga al heel wat! Het voelde voor mij als een gedegen voorbereiding want in de yogales werd ook wat verteld over de bevalling. Ik leefde onder het motto: ‘Ik moet gewoon even door die bevalling heen en mijn lichaam is sterk genoeg om dat te doorstaan.’

Wat had ik dat onderschat! Ik werd totaal overvallen door de bevalling en aangekomen in het ziekenhuis, mijn beide bevallingen kreeg ik een medische indicatie gedurende de bevalling, werd mijn bevalling totaal van me overgenomen door de aanwezige zorgverleners. Mijn sterke lichaam deed haar werk! Mijn kindje werd gezond geboren. Maar fijn op deze ervaring terug kijken deed ik niet.

Dit moet anders! Een bevalling is niet iets waar je even doorheen moet of maar op je af moet laten komen. Met de juiste kennis en praktische tools ben jij voorbereid op wat komen gaat ook als het anders loopt dan gewenst. 

 

Zwangerschapsyogadocent

1 daagse bevalcursus
Praktisch

Wat krijg je in de 1 daagse bevalcursus?

  • 1 daagse compacte bevalcursus in 1 middag of avond

  • 2,5 uur live les (extra 30 minuten live Q&A voor al je vragen)

  • Adem-, ontspannings-, en massagetechnieken, geen yogales

  • Je ontvangt een naslagwerk met lees-, kijk- en luistertips en informatie

  • Je krijgt tips voor het schrijven van jullie geboorteplan

Wanneer start je met de 1 daagse bevalcursus?

 

Je volgt deze workshop tussen de 20 en 36 weken van je zwangerschap samen met je partner. Deze 1 daagse compacte bevalcursus is dus ook zeer geschikt voor lastminute beslissers! Ook super waardevol als je bijna uitgerekend bent.

Wat is de prijs van de 1 daagse bevalcursus?

De investering voor dit aanbod bedraagt €97,- per koppel.

1 Daagse bevalcursus
FAQ's 

Voor wie is de 1 daagse bevalcursus?

Dit is voor jou en je partner als jullie op zoek zijn naar een compacte korte voorbereiding op de bevalling die verder gaat dan de standaard ademhalingstechnieken. 

Wordt de 1 daagse bevalcursus vergoed door de zorgverzekeraar?

De 1 daagse bevalcursus wordt doorgaans vergoed door de zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent. Check dit altijd zelf bij jouw zorgverzekeraar. Puur voor Mama is aangesloten bij de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland) heeft een VYN-lidnummer en AGB-code, deze staan op je factuur.

Wat krijg ik nog meer?

We sluiten de 1 daagse bevalcursus af met een live Q&A waarin jullie al je vragen kunnen stellen. Ik kan daarin meekijken naar jullie specifieke bevalwensen en geboorteplan. Het is optioneel om hieraan deel te nemen. Je ontvangt na de cursus ook een uitgebreid naslagwerk met informatie lees-, kijk- en luister tips!

Ik heb al een informatie avond gevolgd bij de verloskundige, is dit hetzelfde?

Nee totaal niet! Ik kan je verzekeren dat je nieuwe relevante informatie ontvangt rondom bevallen, waar je echt nog niets van af wist. Daarnaast ontvang je praktische tips en tools en ga je deze ook direct met je partner oefenen. Zodat je partner precies weet hoe hij/zij het bevalproces straks kan ondersteunen.  Daarnaast geef ik jullie ook handvatten mee om thuis te oefenen want in 1 middag heb je niet alles direct onder de knie. Jullie werken straks tijdens de bevalling echt samen als 1 team!

Ik heb al een online zwangerschapscursus gevolgd, is dit hetzelfde?

Wat ik vaak hoor is dat in online zwangerschapscursussen de praktische kant onderbelicht is. De partner komt vaak niet aan bod. Oftewel jij als zwangere volgt de cursus en moet steeds je partner van de geleerde informatie voorzien of er voor zorgen dat hij/zij mee leest en/of mee kijkt. Dat ondervang je met deze 1 daagse bevalcursus. Je partner is aanwezig en gaat direct aan de slag met de geleerde tools zodat hij/zij weet wat te doen tijdens de bevalling. Het kost je partner maar 1 middag om de op de hoogte te zijn van alle ins en outs rondom de bevalling. 

Wat is het verschil tussen de 1 daagse bevalcursus en het Relaxed bevallen vanuit Regie programma?

Tijdens de 1 daagse bevalcursus duik ik met jou en je partner in het geboorteproces. Jullie leren over hoe dit proces verloopt en hoe je dit praktische kunt ondersteunen met ontspanningstechnieken, ademhalingstechnieken, massage, bevalhoudingen en pijnverlichting.

Tijdens Relaxed bevallen vanuit Regie (RBVR) duiken we veel dieper en gaan we voor een positieve gedragsverandering rondom de bevalling, zodat jij en je partner met vertrouwen uitkijken naar de bevalling. 

Naast al het bovenstaande gaan we met RBVR ook kijken waar jij regie kunt nemen over je eigen bevalproces, we brengen jullie wensen uitgebreid in kaart en onderzoeken hoe je deze kunt realiseren. Daarbij blijven we realistisch en duiken we ook in wat als het anders loopt? Hoe blijf je dan bij jezelf? Als we kijken naar hoe het huidige geboortezorgsysteem in Nederland is in gericht kan dit een enorme uitdaging zijn. Een positieve gedragsverandering helpt je om bij je zelf te blijven en verantwoordelijkheid te nemen over je geboorteproces. Deze positieve verandering realiseer je niet in 1 avond

bottom of page