top of page

F.A.Q. - Frequently Asked Questions

Worden de bevalcursus en yogalessen van Puur voor Mama vergoed?

De bevalcursus en zwangerschapsyogalessen van Puur voor Mama worden doorgaans vergoed door de zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent. Check dit altijd zelf bij jouw zorgverzekeraar. Puur voor Mama is aangesloten bij de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland) heeft een VYN-lidnummer en AGB-code, deze staan op je factuur.

Ik ga op vakantie en mis een les, kan ik deze inhalen?

  • Als je een les mist van het Relaxed bevallen vanuit Regie programma dan adviseer ik je een cursus eerder of later te plannen of neem even contact met me op: info@puurvoormama.nl

  • Indien je een zwangerschapsyogales mist is dit geen probleem je strippenkaart is langer geldig dus je kunt 2 lessen missen per strippenkaart. 

Wanneer kan ik de lessen/cursussen voor zwangeren het beste volgen?

Start altijd op tijd en vroeg in je zwangerschap. Dit omdat ook kijkt naar hoe je in je zwangerschap zit en hoe jij de ontwikkeling van de baby in je buik kunt optimaliseren, naast de standaard dingen als gezond eten en niet roken kijken we ook naar je werk en eventueel andere stressfactors tijdens de zwangerschap. Dit geeft vaak veel fijne inzichten waar je al vroeg in de zwangerschap mee aan de slag kunt. 

Met zwangerschapsyoga kun je starten vanaf 14 weken zwangerschap, de meeste zwangeren starten net voor of na de 20 weken zwangerschap.

Met een bevalcursus start je tussen de 20 en 30 weken zwangerschap.  

Voor wie is Relaxed bevallen vanuit Regie?

Relaxed bevallen vanuit Regie volg je als je zwanger bent en jezelf (en je partner) een complete voorbereiding op de bevalling gunt. Meer dan alleen ademhalingstechnieken. Met Relaxed bevallen vanuit Regie, ga jij zelfbewust en met volledige kennis door de bevalling.

Als jij wilt weten wat je kunt, mag, wenst en wilt dan zit je bij mij goed. Ik help je om te onderzoeken waar jouw behoefte ligt en hoe je dat kunt bewerkstelligen (in samenwerking met je zorgverlener). Je volgt deze cursus alleen met 1 partnerles of volledig samen met je partner. 

Voor wie is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is er voor jou als je tijdens de zwangerschap even uit de hectiek van alle dag wilt stappen en heel bewust stil wilt staan bij de zwangerschap en het kindje in je buik. Een moment samen om te ontspannen. Als je merkt dat de reguliere yogales niet meer passend is voor jou en je zwangere lijf.  Zwangerschapsyoga is ook voor vrouwen die al een zwangerschapscursus gevolgd hebben. 


Volg je dit samen of alleen?

  • Relaxed bevallen vanuit Regie volg je het liefst samen met degene die bij jouw bevalling aanwezig zal zijn. Je mag ook alleen komen maar omdat dit programma is geschreven op jou en diegene die erbij zal zijn om jou te steunen, is het handig als hij / zij ook mee komt. Het advies is dan ook om in ieder geval 1 partnerles samen te volgen.

  • Zwangerschapsyoga volg je alleen. 
     

Waarom volg ik meerdere bijeenkomsten?

Relaxed bevallen vanuit Regie is zo opgebouwd dat de informatie die je per keer ontvangt je uitnodigt om over na te denken. Na elke les heb je zoveel waardevolle informatie gekregen, dat je even tijd nodig hebt om bij jezelf na te gaan: wat vind ik van hetgeen dat ik gehoord heb? Hoe sta ik hier in?
Dat spreekt je neocortex aan (het bewuste deel van het brein). Dan vindt er vervolgens (en dat gebeurt niet direct maar duurt dus even) een mindset verandering plaatst in de diepere lagen van het brein (in een ander gedeelte van het brein: het zoogdieren brein) waardoor je daadwerkelijk positieve gedragsveranderingen voor jezelf creëert.
Dat lukt niet in 1 dag informatie voorziening.
 

Wat moeten ik aan tijdens de lessen?

  • Zwangerschapsyoga: makkelijk zittende kleding

  • Relaxed bevallen vanuit Regie: Je normale kleding. We doen wat oefeningen over de 4 lessen, maar minimaal. De lessen zijn vooral ingericht om te luisteren en te kletsen. De oefeningen geef ik je mee voor thuis, de tijd is te kostbaar, die vullen we graag met inhoud.

Ik vind het veel geld! Een andere cursus is goedkoper.

Bedenk goed waarin je wilt investeren. Hoe je door je weeën moet ademen kun je overal leren, en waarschijnlijk veel goedkoper. Mijn programma's behandelen zoveel meer dan dat. Het is een investering die zich terugbetaald:
A) in het gedrag van jouw pasgeboren baby. Dus hoe het met je kindje gaat. Een baby die uit een moeder mag geboren worden die haar bevalling onder controle heeft is relaxter dan een baby die geboren wordt uit een gestreste / paniekerige / angstige moeder. Je hebt dan een totaal andere hormoonhuishouding dan wanneer je relaxed bent.
B) in jouw lichamelijk en psychisch welzijn / herstel na je bevalling. Als je door je bevalling gaat terwijl je begrijpt wat er gebeurt en weet wat je wel en niet wilt, houd je controle en dat maakt dat je voor jezelf een goede bevallingservaring creëert. De manier van bevallen is van invloed op jouw herstel nadien. Hoe meer regie: hoe beter jouw herstel.

Wat krijg ik nog meer?

Na elke Relaxed bevallen vanuit Regie les (dus niet bij zwangerschapsyoga) ontvang je extra's die het programma ondersteunen, denk aan speciaal voor dit programma opgenomen meditaties, podcasts, extra oefeningen, links naar interessant naslagwerk, kortingen op andere programma's zoals babymassage of een postpartumprogramma en veel meer. Je bent straks echt VOLLEDIG voorbereid. ​​

Kan ik starten met babymassage als mijn kindje veel huilt?

Jazeker! Laat je hierdoor  niet tegenhouden. Huilt jouw kindje bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden? Of vind je kindje dit niet fijn? Laat je hierdoor niet tegenhouden om te starten met babymassage. Tijdens de cursus babymassage besteed ik hier aandacht aan. Hoe kun je ervoor zorgen dat het aan- en uitkleden een fijn moment is voor jou en je kindje? 

 

Je kindje heeft geen agenda daar houd ik rekening mee tijdens de cursus. Ik geef je alle ruimte om tussendoor te voeden als daar behoefte aan is, je kindje te troosten of te geven wat het op dat moment nodig heeft. Als je kindje helemaal geen zin heeft in de massage kun je altijd een oefenpop gebruiken om daarop de massage te leren. 

bottom of page