top of page
  • Marja

Hoe kies ik een zwangerschapscursus?

Bijgewerkt op: 26 mrt. 2023

Je bent zwanger! En dan?

Gaat dit ook door jouw hoofd:

Hoe ga ik me voorbereiden op de bevalling? Wat voor zwangerschapscursussen zijn er eigenlijk? Wil ik wel een cursus doen? Wat is er nog meer mogelijk? Waar moet ik allemaal aan denken?


Met een zwangerschapscursus bereid je je mentaal en fysiek voor op je bevalling, de periode daarna, je ontvangt ook vaak tips over de zwangerschap zelf. Welke cursussen zijn er en hoe vind je een goede cursus die bij je past?


Je ziet bij zwangerschapscursussen vaak een splitsing tussen fysieke ondersteuning tijdens de zwangerschap en een mentale/praktische voorbereiding op de bevalling, met theorie over hoe je de bevalling het beste kunt ondersteunen.

Fysiek:

Bij fysieke cursussen kun je denken aan:

- Zwangerschapsyoga

- Zwangerschapszwemmen

- Zwangerschapsgym

- Zwangerschapsfitness / mama workout

Dat zijn allemaal cursussen die je helpen om op een fijne manier te blijven bewegen tijdens de zwangerschap. Om je lichaam krachtig te maken of je kracht te behouden zodat je fysiek en mentaal sterk aan de bevalling kunt starten. Sommige cursussen zoals met name zwangerschapsyoga richt zich ook op mindfulness, zodat je een positieve mindset houdt tijdens de zwangerschap en met een positieve, krachtige mindset aan de bevalling start.


Bij mentale/praktische cursussen kun je denken aan:

- Zwangerschapscursus / bevalcursus

- Partnercursus / Samen bevallen

- Hypnobirhting

- Borstvoedingscursus

Deze cursussen zijn erop gericht dat je weet wat er op je af kan komen tijdens de bevalling en de kraamtijd. Hoe houd je controle over het bevalproces en hoe kun je dit proces ondersteunen? Bij een partnercursus leert ook jouw (geboorte) partner tools om dit proces te ondersteunen.


Soms is het lastig om uit alle zwangerschapscursussen, zwangerschapsyogalessen en bevalcursussen te kiezen en uit te vinden wat bij je past. Ik bied met Puur voor Mama naast zwangerschapsyoga in Gemert en Boekel ook een fijne bevalcursus Relaxed bevallen vanuit Regie® aan. Dit is een bevalcursus met partnerles. Je hoeft niet perse voor het een of ander te kiezen. Je kunt het ook naast elkaar volgen. Zo kun je ervoor kiezen om een wekelijkse zwangerschapsyogales te volgen en daarna (of daarnaast in dezelfde periode) een bevalcursus en bereid je je zowel fysiek als mentaal en praktisch voor op de bevalling. Uiteindelijk is dit voor iedereen persoonlijk en is het aan jou hoe jij op een fijne manier in beweging blijft tijdens de zwangerschap en je voorbereidt op de bevalling.

Wil jij graag ontdekken welke zwangerschapscursus het beste bij jou past?

Boek dan nu een online inspiratiesessie met mij!

Via onderstaande link! Ik ga in een online zoomsessie samen met je kijken wat je nodig hebt en wat bij je past. Ik deel tijdens deze sessie ook mijn 2 meest waardevolle voorbereidingstips met je!




Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page