top of page
 • Marja

Waarom is de Elle Geboorte TENS zo populair?

De Elle geboorte TENS 2 het is een klein maar fijn apparaatje dat jou kan ondersteunen in de pijnbeleving van je weeën tijdens de bevalling. Ooit kocht ik 1 apparaatje om de zwangeren in mijn zwangerschapsyogales en bevalcursus hier kennis mee te laten maken. Al snel had ik 5 apparaatjes in de verhuur!


Het is apparaatje blijkt ontzettend populair, althans onder de zwangeren die er in mijn lessen kennis mee maken. Zelf heb ik geen ervaring met het apparaatje tijdens mijn bevalling, ik kende het apparaatje niet destijds. Maar de vrouwen die ik spreek en het gebruikt hebben tijdens hun bevalling zijn razend enthousiast!


Daarom deel ik graag meer met jou over de Elle Geboorte TENS 2 zodat ook jij kunt overwegen of dit voor jou een fijne optie is om in te zetten tijdens je bevalling.


Ben je op zoek naar een effectieve en veilige manier van pijnstilling tijdens je bevalling? Dan is de Elle Geboorte TENS een uitkomst voor jou! De Elle Geboorte TENS zorgt ervoor dat je kunt samenwerken met je lichaam als het gaat om het ervaren van minder pijn. De Elle Geboorte TENS is een apparaatje met elektroden die je op je rug plakt, op de zenuwbanen waardoor de pijnprikkel van de wee afneemt. Doordat het apparaatje prikkels geeft via de elektroden worden je hersenen afgeleid van de pijnprikkel die een wee geeft omdat je hersenen bezig zijn met de prikkel die de elektroden geven. Hierdoor ervaar je minder pijn. Je werkt dus samen met je lichaam!


Hoe werkt dit?

TENS staat voor Transcutane Electrische Neuro Stimulatie. Met de set elektroden die je op je rug plakt zoals hierboven beschreven stimuleer je de zenuwbanen. Dit onderbreekt het pijnsignaal naar je hersenen, waardoor je minder pijn voelt. De TENS stimuleert daarmee de aanmaak van endorfine. Endorfine is een kalmerend en pijnstillend hormoon dat vrij komt tijdens grote inspanning, denk aan hardlopers tijdens een marathon die alleen nog maar meer willen en door willen gaan, dit komt door het hormoon endorfine, dat geeft zo’n enorme kick, de zogenaamde runners high! En dat krachtige hormoon komt dus ook vrij tijdens je bevalling. Endorfine heeft een kalmerend en pijnstillend effect, super tof toch? als je je lichaam kunt stimuleren om meer van dit hormoon door je lichaam te laten stromen tijdens de bevalling!?


De Elle Geboorte TENS stimuleert de aanmaak van endorfines, het lichaamseigen pijnstillingshormoon. De TENS geeft namelijk zachte schokjes (pulseringen) deze onderbreken de pijnprikkel die naar de hersenen wordt gestuurd. Veel vrouwen die de Elle Geboorte TENS gebruiken ervaren hierdoor minder ongemak en meer ontspanning tijdens het opvangen van de weeën. Ook helpt het om rugweeën te verlichten. De Elle TENS is een effectieve en wetenschappelijk bewezen vorm van natuurlijke pijnstelling en is speciaal ontworpen voor gebruik tijdens je bevalling. Het bevat bijvoorbeeld een handig koord waardoor je het om je nek kunt hangen en niet de hele tijd vast hoeft te houden tijdens de bevalling. Daarnaast heeft het ook een boost knop waarbij je een extra puls kan geven bij een krachtige wee.


Het houden van regie tijdens je bevalling.

De Elle Geboorte TENS kan jou helpen om meer regie te behouden voer de je bevalling. Dit komt omdat de Elle TENS zowel thuis als in het ziekenhuis gebruikt kan worden. Als jij een Elle TENS in huis hebt kun je deze zelf thuis gebruiken en inzetten op het moment dat je voelt dat dit nodig is. Zo houd je controle over pijn tijdens je thuisbevalling. Wil je in bad? Geen probleem, je haalt de TENS plakkers van je rug af en kunt ze als je uit bad komt weer gebruiken.

Ook is de Elle Geboorte TENS heel fijn als je in het ziekenhuis wilt bevallen. Doordat jij het apparaatje al in huis hebt voor je bevalling kun je het direct inzetten als je voelt dat het nodig is en kun je het blijven gebruiken op weg naar het ziekenhuis, ook in de auto! Dit is dus heel handig!

 

Het is een natuurlijke veilige manier van pijnverlichting. Het gebruik van de Elle Geboorte TENS is pijnloos. Vind jij dit apparaatje er spannend uit zien? Of het idee dat je elektroden op je rug plakt die pulseringen geven en spannend idee. Dat is niet nodig! Je bouwt de prikkel heel langzaam op, het begint met een zachte kriebel en naarmate de weeën intenser worden bouw je de prikkel langzaam op, dit kun je zelf handmatig opbouwen en hier heb je de zelf de controle over.

 

Uitproberen?

Tijdens de bevalcursus en zwangerschapsyogales die ik geef besteed ik altijd aandacht aan natuurlijke vormen van pijnstilling. Er is dan altijd de optie om het apparaatje eens gecontroleerd, samen met mij uit te testen op je arm zodat je kunt ervaren hoe dit voelt.

 

De voordelen van de Elle geboorte TENS nog eens op een rijtje:

 • Natuurlijke pijnstilling

 • Geen bijwerkingen

 • Regie over de pijn

 • Het geeft je kracht en vertrouwen

 • De werking is wetenschappelijk bewezen

 • Thuis of in het ziekenhuis 

 • Door sommige zorgverzekeraars vergoedt 

 • Minder kans op medische pijnstilling 

 

Ben jij overtuigd?

Lijkt het gebruiken van de Elle Geboorte TENS tijdens je bevalling wel wat? Wil je het apparaatje graag in huis halen voor je bevalling?

Dat kan!

Ik  verhuur de Elle geboorte TENS 2 met weeëntimer. 

 

Ik zorg voor de Geboorte TENS inclusief batterijen en een set nieuwe elektroden. Een compleet pakket zodat je alles in huis hebt voor het gebruik van de Elle geboorte TENS tijdens je bevalling. 

 

Huur periode 6 weken

 • De huurperiode bedraagt 6 weken: van week 36 tot 2 weken na de bevalling.

 • Inclusief alle benodigde materialen​

 • Mogelijkheid tot ophalen in Boekel / Gemert

 • Indien gewenst kan de Elle Geboorte TENS verzonden worden, kosten hiervan zijn €15,-. Je ontvangt een retoursticker om de geboorte TENS retour te sturen via een PostNL punt.

 

Indien gewenst kan ik een factuur voor je maken zodat je deze kunt indienen bij de zorgverzekeraar. Check altijd zelf bij je zorgverzekeraar of deze de verhuur zal vergoeden.
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page