top of page
  • Marja

Wat babymassage mij heeft gebracht!

Voor ik met je deel wat babymassage mij en mijn kindjes heeft gebracht deel ik graag onze start met ons eerste kindje met je omdat dit voor deel heeft bijgedragen aan de keus om te starten met babymassage.


Nu bijna 9 jaar geleden werd ik voor het eerst mama van mijn eerste kindje. Er kwam in de kraamweek ontzettend veel op mijn en mijn partner af met een te vroeg geboren kindje (precies 36 weken). Waren wij na 2 nachtjes in het ziekenhuis verblijven alweer thuis. En toen begon het allemaal, zorgen voor zo’n klein en afhankelijk wezentje, dat wat wij nog nooit hadden gedaan. Wisten wij veel hoe dat moest? Omdat ons kindje te vroeg geboren was kamen daar ook nog extra uitdagingen bij zoals de temperatuur die daalde, het drinken aan de borst ging moeizaam en refluxklachten waren ook geen uitzondering bij ons. We worstelden er ons doorheen en de eerste weken waren op zijn zachtst gezegd turbulent. Mijn partner had in die tijd maar 2 dagen verlof, dat was toen nog zo. Gelukkig kreeg hij wel 2 weken zorgverlof en hebben we deze eerste 2 weken 24/7 samen voor ons kindje kunnen zorgen. En we hebben ontzettend veel van onze allerliefste kraamzorg Ans mogen leren.

 

Onze start was niet de meest algemene start met een te vroeg geboren kindje. Maar wanneer is het wel volgens het boekje? Ik vraag me oprecht ooit af waar die opmerking goed voor is?? Want een kindje volgens het boekje bestaat volgens mij niet, net zoals een bevalling volgens het boekje niet bestaat! Ieder kindje is anders, jullie als ouders zijn weer anders dan andere ouders. Dus iedere situatie brengt andere uitdagingen met zich meer. 1 ding  is zeker, bij je eerste kindje is alles NIEUW!

 

Ondanks dat alles in die eerste periode voor iedereen anders is zijn er zeker ook dingen universeel! Je kindje heeft ongeveer 9 maanden in jouw buik gezeten, je kindje was gewend dat het continu door jouw werd aangeraakt, gevoed, gedragen. Jij mama jij was altijd dichtbij. Je kindje heeft na de geboorte nog steeds die behoefte aan jou nabijheid. Het wil graag dichtbij je zijn, gedragen worden, geknuffeld, jou kunnen voelen en ruiken want dat geeft je kindje dat volledig afhankelijk is van jou een veilig gevoel. Laat dit nou eens een ontzettend mooie reden zijn om babymassage te doen met je kindje! Samen bezig zijn met de taal van aanraking. De taal die je kindje al in de buik leert. Want in de buik is de aanraking jullie communicatiemiddel. Je plaatst liefdevol jou handen op je buik en jouw baarmoeder omarmt jouw kindje de hele zwangerschap.


Wist je dat de manier waarop de baby wordt aangeraakt bepalend is voor zijn verdere leven? Aanraking is een eerste levensbehoefte. Dat is dus nogal wat! En daar kan jij als moeder (of vader) mooi op inspelen door samen met je kindje een babymassage cursus te gaan doen.

 

Door onze turbulente start met een te vroeg geboren kindje voelde ik toen alles wat rustiger werd binnen ons kersverse gezin, een enorm grote behoefte aan het verdiepen van de hechtingsband tussen mij en mijn kindje. Een Shantala babymassage cursus was hierin perfect voor ons!


Ik heb dan ook met mijn eerste kindje een shantala babymassage cursus voor ouders gevolgd. Ik had hier nog meer redenen voor dan alleen het verdiepen van de hechtingsband tussen mij en mijn kindje. Mijn kindje was door de refluxklachten erg onrustig, ik wilde graag leren hoe ik mijn kindje kon laten ontspannen. Daar heeft de babymassage heel mooi aan bij kunnen dragen.

 

Een andere reden was om een momentje in de week volledig samen te hebben. 1 op 1 een activiteit doen waarvan ik ook meteen iets kon leren zodat ik het thuis verder op kon pakken. Voor mij was het heel waardevol om de babymassage technieken te leren ik paste de massage ook na de cursus thuis toe om mijn kindje te masseren bijvoorbeeld voor of na een badje, dit was een fijn moment samen en gaf mijn kindje zichtbaar ontspanning na een dag vol nieuwe ontdekkingen en prikkels.

 

Daarnaast heb ik ontzettend veel plezier beleefd aan de babymassage cursus omdat ik in contact kwam met andere moeders met kindjes uit dezelfde leeftijdsfase, het was heel leuk om ervaringen te delen met elkaar onder het genot van een kopje thee.

 

De massage technieken die ik leerde in de 4 -weekse cursus Shantala babymassage heb ik later ook gebruikt om mijn tweede kindje te masseren. Ik hoefde toen niet meer opnieuw de cursus te volgen want doordat ik een fijn handboek kreeg bij de eerste babymassage cursus had ik de technieken zo weer onder de knie en kon ik fijn aan de slag met mijn dochter. Super leuk want met zoontje van toen 3 jaar kon mee helpen met het badje en de massage, het werd echt een fijn gezinsmomentje.

 

Zelfs nu heb ik er nog plezier van! Mijn kinderen van inmiddels bijna 9 en 6 jaar genieten enorm van de massage technieken. Ik doe met hen niet meer de hele massage maar wel verschillende technieken uit de babymassage cursus. Als ze een drukke dag op school hebben gehad kunnen ze enorm genieten van een voetmassage, hoofdmassage of even het lijf helemaal afstrijken waarna ze ontspannen kunnen gaan slapen.

 

Omdat de babymassage cursus die ik 9 jaar geleden volgde me nog steeds ontzettend veel plezier geeft wil ik dit met heel veel liefde door geven. Daarom volgde ik vorig jaar een volledige opleiding tot docent Shantala babymassage om de fijne technieken en ervaringen hiermee door te mogen geven en hier nieuwe ouders en kindjes blij mee te maken zodat ook zij een levenlang plezier mogen beleven aan wat ze van mij leren!


De volledige Shantala babymassage leer je tijdens de 4-weekse Shantala babymassage cursus. In deze cursus leer je stap voor stap hoe je je kindje kunt masseren. Een fijn moment samen in ontspanning. Je ontvangt ook een  compleet handboek met alle massage technieken zodat je thuis makkelijk verder kunt gaan met de geleerde technieken voor een leven lang plezier van deze 4 weekse cursus! Daarnaast ontvang je een fijn, rijke en verzorgende Weleda babyolie die je kunt gebruiken tijdens de massage (t.w.v. €13,99). Ik ben fan van Weleda producten omdat ze op natuurlijke basis zijn zonder troep! Ik gebruik zelf ook de verzorgend babyolie voor mezelf en de kids!


Een toffe review van een van de eerdere cursisten:

 Met ons gaat het goed. Ze vindt de babymassage heerlijk, ligt echt met een lach te genieten. Ik probeer de massage iedere avond even te doen, het hoort eigenlijk een beetje bij haar avond ritueeltje. En begint dan heerlijk ontspannen aan haar nachtrust."

Kim van Asseldonk met haar kindje Vayèn

 34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarai


bottom of page