top of page
  • Marja

De kracht van mindset!

Deze week werd ik met mijn gezicht op de feiten gedrukt! Ik werd geconfronteerd met de kracht van mindset of juist wat het met je algehele zijn doet als je positieve mindset een beetje is ingezakt.


Hierdoor realiseerde ik me meer dan eens het belang van een positieve mindset en waarom ik het Relaxed bevallen vanuit Regie bevalprogramma zo belangrijk vind voor iedere zwangere en barende vrouw. Met Relaxed bevallen vanuit Regie werken we namelijk met jouw mindset en dit is 1 van de mega krachtige tools die je in kunt zetten tijdens de bevalling.


Om je een inzicht te geven in de kracht van mindset deel ik mijn ervaring van de afgelopen periode graag met je. Het is herfst. En dan ook echt herfst! Het lijkt maar niet op te houden met regenen! Een beetje deprimerend.... of?!? Het regent dus al heel lang nu ik dit schrijf al weken, blijkbaar.... ik was me daar helemaal niet zo van bewust... tot iemand tegen me vertelde hoe het met de feiten stond: dat we al x aantal dagen regen hadden gehad, de natste periode... en de nog nattere zomer van 2023 en nog meer van dit soort feitjes. Ik heb ze niet onthouden want ik realiseerde me dat ik helemaal geen 'last' had van de regen (terwijl ik iedere dag buiten ben en veel fiets, ik vang dus heel wat druppels regen op) tot iemand de feitjes begon op te noemen toen begon ik het pas te zien, de regen, en ik begon het als lastig te ervaren.... wat jammer want nu zijn de dagen grijs, donker en nat....


Ik werd hierdoor weer even herinnert aan de kracht van mindset. Met een een positieve mind had ik helemaal geen last van de regen. Met alle 'negatieve' feitjes over deze natte periode had ik er opeens wel last van... wat een domper! Daarom wil ik mezelf de komende tijd wat meer liefde geven om weer in de positieve mindset te komen. Hoe ik dat doe? Dat kan al heel klein: even bewust genieten van een warme kop thee of heerlijke cappuccino, een korte ademhalingsoefening, meditatie of even voor me uit staren.

De pauzeknop induwen en bewust lief zijn voor mezelf.


Dit was voor mij ook een reminder:

Practice what you preach! Want in het bevalprogramma Relaxed bevallen vanuit Regie gaan we ook aan de slag met mindset en uit de reacties die ik op dit bevalprogramma krijgt blijkt dat dit een enorme krachtige tool is tijdens de zwangerschap en bevalling.

Maar zo blijkt, een positieve mindset creëer je niet zo 1,2,3 dit komt niet vanzelf en dient getraind te worden.

En dat werd mij weer even heel duidelijk gemaakt nu met deze regenachtige dagen. Het viel me op hoe snel ik in het deprimerende gevoel kon zakken door het horen van al die negatieve feitjes rondom de regen. Dus hop, aan de slag! Want die positieve mindset komt niet vanzelf!


Zo gaat dat ook met bevallen, wat voor bevalverhalen hoor jij om je heen? Wat vertel jij jezelf over de bevalling? Train jij een positieve mindset rondom de bevalling? Of kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?


Als je hier in wilt duiken neem dan gerust contact met me op en ik vertel je alles over hoe we dit aanpakken in het bevalprogramma Relaxed bevallen vanuit Regie.


Voor nu wil ik jou graag een fijne positieve oppepper geven! Ben je zwanger? Download dan dit gratis cadeautje van mij voor jou. ❤️ Een fijne en korte metta meditatie voor jou en je kindje.

Deel deze meditatie ook gerust met een mama to be die ook wel een positieve oppepper kan gebruiken.
Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page